hei hei. Klarer å sette meg ned for 2 gang denne kvelden å blogge - ikke værst. Det kan bare bety en ting... de andre ser på hjemmelaget skrekkfilm, og jeg synes det er kjedelig å sitte å glo i lufta. Sååååå... why not? Julen er jo ganske nære nå, og jeg som har kommet i julestemning for leeeeenge siden ved å høre på julemusikk og lastet ned julealbum, er klar for å skrive ønskeliste til jul:

 Viva La Juicy - kosedress. Jeg trenger en sånn kosedress, og de ser jo bare himmelske ut!
 Ny kameralinse. Kameraet mitt blir rett og slett ikke bra uten en ordentlig kameralinse, så det er høyt på ønskelisten iår.
 Mulberry bag. Herregud - jeg har siklet etter de bagene i 2 år!
 Penger, som jeg kan bruke på HVA JEG VIL!
 Parfyme (spesielt Viva La Juicy og en ny flaske av Beyoncé Heat Rush


Noe av dette du ønsker deg til jul? er du i julestemning? har du startet å ønske deg ting til jul?
♥ Ida Emilie
hei folkens. nå har jeg sett ferdig en film som ikke ga noen mening, spist taco, gått litt langt med facerapen til Maria, og drukket en halvannen liter brus. Så, er med andre ord ganske så sliten og... METT! haha, x-men - hva faen?

i dette øyeblikk, sitter josefine, amanda, maria og jeg på hver vår pc med musikk spillende og facebook og blogg. ganske koselig, selvom ingen av oss er spesielt sosiale da.. Men det har jeg uansett vært i hele dag, så det er deilig å sitte litt for seg selv med bloggen nå - selv på overnatting. Har vært i byen og på Friday's med Hannah idag også, så det er digg å slappe av nå. hva gjør dere?

fiiiiiiiine

(lånte bildene av Hannah)Imorgen er det opp for så å dra til byen å ta sol med Josefine og Martine, bli digg med litt brunfarge igjen tror jeg :) + at det er gratis på alle solsentere i hele Norge - YEY!

hatt en fin lørdag?
-Ida Emilie
hei folkens. Da var det endelig tid for helg etter nok en slitsom uke. Jeg har vært syk i to dager, noe som har slitt meg ut totalt. Har sittet to timer på legekontoret idag også, så jeg skal egentlig bare kose meg hele helgen. Kjøpe litt musikk, ha jentekveld med Josse og Mia, og ta sol med Martine på søndag :) det er noe jeg kaller starten på noe godt - nemlig helg!


Som sikkert mange Justin Bieber fans allerede vet, så har "Under The Mistletoe" kommet ut idag. Jeg har ventet siden August, og skal få overtalt foreldrene mine til å la meg kjøpe albumet snart. Mye bra julesanger der altså - anbefaler å kjøpe det :D last ned albumet HER! ;)

Ha en fin fredag alle sammen!
-Ida Emilie 
Hei folkens. Idag som jeg har vært syk, og egentlig bare ligget hjemme bortsett fra de to timene jeg satt hos legen, har jeg hatt endel tid til å tenke litt over ting. Ting som surrer rundt i huet mitt hele tiden. Hvor mange ganger har ikke jeg tenkt for meg selv at jeg er stygg?

Jeg har slitt så utrolig lenge med dårlig selvtillit, dårlig selvbilde og dette her med å godta meg selv. Kroppen min har aldri vært bra nok. Sminken har aldri sittet ordentlig. Jeg er for høy. Jeg har stygt hår. Jeg er ikke like morsom som henne/han. Jeg er ikke sunn. Jeg er feit fordi jeg ikke trener. Egentlig de vanlige tankene som går rundt i huet på en ungdom - jeg sammenligner meg alltid med alle andre. Jeg har funnet ut, egentlig litt av meg selv, at dette ikke er bra for meg i det hele tatt. Det går dårlig med meg hvis jeg hele tiden skal være som alle andre. 

Jeg går på KG. En privatskole hvor det er endel vestkant folk, noe jeg ikke var vant til da jeg startet der i 8'ende klasse. Det har påvirket meg endel, blant annet i stilen min, holdningen min, og hvordan jeg bruker fritiden min. Jeg har blitt mye mer meg selv etter at jeg startet på KG, fordi jeg ikke ble dømt for å være utadvent. Noe som derimot er endel verre for selvtilliten min, er stilen på KG. Det går veldig mye i dyre klær og sko. Vesker fra Mulberry, og seiljakker fra 3000,- og oppover. Mamma og pappa er ikke villig til å betale det for meg, så når jeg ikke har de tingene, føler jeg meg uakseptert og uvelkommen. Sånn burde det ikke være.

Jeg har hatt en utrolig vanskelig tid på barneskolen. Jeg har slitt med å føle at vekta mi var ok. Jeg har slitt med å føle meg tynn og veltrent som de rundt meg. Og jeg har slitt med å finne meg selv. Det er trist, for jeg burde være fornøyd med meg. Jeg er alltid omgitt av mennesker som er tynnere enn meg, lavere enn meg, har dyrere ting enn meg, er mer populære enn meg og folk som ser penere ut enn meg, men det skulle ikke ha vært med på å ødelegge selvtilliten min. Jeg burde vært fornøyd med meg selv, fornøyd med den personen jeg er. Jeg bør føle at jeg er tynn nok, ser bra nok ut. Vennene mine liker meg for den jeg er.. Det er det som betyr noe! Jeg burde bygge mer selvtillit."The only person who don't think you are beautiful, is the person who stares back at you in the mirror"
-Ida Emilie 
Også sitter jeg på et i dette øyeblikk. Jeg har ekstreeeeeemt vondt i magen og er helt sykt svimmel at jeg har spydd ørten ganger allerede. Uff, syke-Ida er tilbake på plass! Skal forresten til legen i morgen også for å ta en kikk på beina mine - ikkje brå... Jeg tror jeg bare flytter inn med en gang jeg, det er vel like greit?!
Hei folkens. Nå er jeg så utrolig sliten. Har vært oppegående i hele dag, pluss at jeg egentlig skulle rapelere ned fra galleriet i filadelfia, men det skjedde ikke. Jeg blir svimmel og kvalm bare av å se på at Ole gjorde det, så jeg droppet ut. Gash, jeg visste ikke at jeg hadde så alvorlig høydeskrekk :p haha, det var jo spennende å finne ut av det også!

Det var visst ikke så mange som lurte på noe denne gangen, så jeg svarer på spørsmålene som har kommet. Det er ikke så mange, men det er de foreløpig. Skal jeg kanskje sette igang med ukens spørsmål? :) 

- Hvem skal du gå på ballet med? Jeg har egentlig ikke lyst til å legge ut det på bloggen, men han heter Martin.
- Hvordan ser ballkjolen din ut? Jeg har ikke kjøpt noen ballkjole enda. Kikker fortsatt, men har endel å gjøre fremover, er blant annet med i ballkomitéen, noe som krever tid og arbeid. hehe.
- Hvilke blogger leser du? Jeg leser andreabadendyck.blogg.no hannahlovisa.blogg.no cezz.blogg.no
- Kan du vise oss rommet ditt? Ja, når det er ferdig oppusset. Et rom under oppussing er ikke veldig spennende. Det er bare masse rot, og maling i hele rommet :P lol.
- Hva er yndlingsfargen din? Jeg har egentlig ingen spesiell favorittfarge, men jeg er veldig glad i fargene: svart, hvit, beige, militærgrønn, lærbrun og syrinlilla :)
- Hvor mange søsken har du? Jeg har 2 søstre.
- Hvilken komedie liker du best av alle du har sett? Som sikkert endel vet, så elsker jeg komedier. Jeg har sett over 1000 komedier, og synes det er vanskelig å velge en favoritt, men jeg er forelsket i Family Guy, The Simpsons og Friends With Benefits. 
- Hvordan går det med gutter? Vel.. noen problemer er det jo altid med gutter, men jeg klarer meg fint jeg.
- Er det mye drama på skolen? Litt er det nok, men jeg selv er ikke innblandet i noe.. i hverfall ikke som jeg vil dele på bloggen.
- Hva ser du på på tv? Jeg ser på TvNorge for det meste og FEM og MAX for der går de programmene jeg liker å følge med på: CSI: Miami, CSI: NY, One Three Hill, Gossip Girl, Family Guy, The Simpsons osv...
- Favorittfilm? Jeg er veldig glad i komedier og romantikk - alt innen det egentlig!
- Favorittkjendis (ikke Justin Bieber)? hmmmm... Cody Simpson, Rihanna eller Taylor Swift :-)
- Favorittmat? jeg er sikkert helt totalt unormal når jeg sier at taco faktisk ikke er yndlingsretten min, men Sushi :) eeeeelsker det, sunt og godt!
- Favorittperson akkurat nå? wtf?! favorittperson, det har jeg ikke. Men vennene mine er allttid viktigst for meg!
- Favoritt tv-program? Må falle på Family Guy <3
- Stilikon? oj, hehe.. det er et sykt vanskelig spørsmål. Og jeg tror ikke det er en eksakt person som inspirerer meg så fult og helt. Jeg har litt inspirasjon fra blogger, blader og andre personer. Men jeg er veldig glad i stilen til Vanessa Hudgens eller Miley Cyrus :-)
- Forbilde? Jeg har ikke noen som et forbilde egentlig... jeg ser egentlig bare opp til sånne personer jeg liker og er venner mes, og det er mye forskjellige kvaliteter hos hver person!
- Beste band/sanger? Jeg elsker One Direction. Ellers er det Justin Bieber, Cody Simpson, Rihanna, Taylor Swift, Jessie J, Eminem, Bruno Mars, Usher and so on... :) har så utrolig mange favoritter!


Det var de spørsmålene for denne gang. Hvis det er noe du lurer på til neste gang, er det bare å spørre, så får du svar så fort som mulig. Vi snakkes!

- Ida Emilie
Hahaha, heiiii ;) etter en hel dag med sexundervisning, en spansktime hvor jeg lærte mormor noe, og etter en god middag, er jeg på vei ned til byen. Har hatt en nokså slitsom dag, og har ganske vondt i rompa etter å ha sittet og hørt på foredrag i hele dag. Haha, vet noen av dere hva kondomstafett er? Loooool, det er altså gutter og jenter hver for seg også skal man tre en kondom på en penis laget av isopor :p hahahaha, merkligste stafetten jeg har vært med på noen gang ;)

Hva har dere gjort idag?
-Ida Emilie
hei folkens. det er ingenting som skjer, så jeg blogger litt. tenkte å starte opp med en spørsmålsrunde :) sorry, det kommer ikke på video denne gangen heller tror jeg. Har fortsatt ikke klart å redigere filmer - må få hjelp til det snart, men spør i vei! Elsker å svare på spørsmål :)


Tanzania - random bilde :)
Så... spør i vei. jeg svarer på alt innen en uken er over! 
-Ida Emilie
hei folks. tenkte å blogge litt om hva jeg har i sminkepungen min nå. Det har nemlig kommet noen spørsmål om det. Forresten så lurer jeg på om jeg skal ha en spørsmålsrunde? hva synes dere om det? :D


Parfyme: Beyoncé "Heat Rush"  249,- på Cubus, men du kan også få kjøpt den andre steder

Pudder Foundation: Bare Minerals 479,- på Kicks

Mascara: Lash Architect 4D 195,- på H&M // Eyebrow Pencil: i fargen Dark brown - 200,- kjøpt på danskebåten

Blush: i fargen Honey Blush Clinique - husker ikke pris!

Consealer: Viva La Diva 34,- på Cubus

Foundationkost:  Mary Kay 193,- // kost til solpudder: 29,- på H&M

Leppestifter: 1: Makeup Store, Berlin i fargen poppy creme 16 euro // 2: LancÔme i fargen 155 orange toffee - husker ikke pris // 3: Viva La Diva i fargen 18 Fudge - 79,- på Cubus

Lepomade: Eos fra H&M (du får kjøpt dem overalt) 85,-

Alle produktene i min sminkepung er å anbefale. Selvom jeg er glad i å variere, er disse produktene noe av de som går igjen opptil flere ganger. F.eks. eos'en, du finner ikke bedre leppomade :)

Har du noe av dette i din sminkepung?
-Ida Emilie 
hei folkens. da er det siste dag av utfordringen min. Jeg skal altså fortelle dere 10 ting om meg selv, så jeg får prøve å si noe dere ikke vet fra før :D

♥ Jeg elsker musikk. Nesten alt er brukbart for meg å høre på, bortsett fra sånn hevy metal og hard rock - avskyr det. Ellers får bare ikke nok, og kan sitte i flere timer å bare lytte til melodier om igjen og om igjen.
♥ Jeg ble tatt for å være 18 år da vi var i Roma på ferie - lol. ser jeg virkelig ut som en 18-åring?! 
♥ Jeg elsker å få gaver. Selfølgelig, jeg liker å gi også, men synes altid det er skikkelig koselig å få, og setter altid pris på det.
♥ Jeg kan bare ikke gå to dager uten å se venninnene mine. Om jeg så fortsatt er syk, så drar jeg på skolen bare for å treffe dem - jeg er avhengig av å være sammen med dem.
♥ Jeg ser på skrekkfilmer som jeg ikke får sove av om natten. Sykt typisk meg. F.eks. når jeg så The Grudge, jeg sov ikke på 2 måneder!!!!!
♥ Jeg blir fort glad i mennesker. 
♥ Jeg er liiiiivredd for edderkopper og andre krypdyr (slanger, øgler, frosker...)
♥ Jeg elsker gamle ting. Vesker, klær, sko, smykker, bager, bilder... Jeg synes det lukter godt også!
♥ Jeg synes at typiske rosabloggere med platinablondt hår, et tonn med brunkrem, klumpete mascara og push-up er utrolig unødvendig. Hvorfor skal man blogge om puppene sine hver dag liksom? (klart.. alle er ikke sånn, men jeg liker det ikke uansett!!!) "hihihi, seriøst jeg er best!" - hvem vil ha sånne folk?
♥ Jeg foretrekker faktisk skole fremfor fri, fordi jeg begynner etterhvert å savne de jeg er glad i på skolen. Det er selvfølgelig deilig med fri i to-tre dager, men etterhvert begynner det å bli kjedelig når folk reiser bort på ferie (blandt annet meg selv).

Meg og Hammerhead i sommer <3

Noe du ikke visste om meg fra før?
-Ida Emilie 
hei folkens. nå kom jeg nettop hjem fra en utrolig bra bursdagsfeiring hos Bendik. Jeg klarte å glemme kameraet mitt hjemme, så jeg må vente på Josefine sine bilder. Hun var den eneste med kamera der :) hehe! men jeg skal egentlig legge meg, måtte bare blogge, sjekke facebook og oppdatere noen spotify-lister først. Heh, jeg er ekspert på å trekke ut tiden - lol! 

Det kan hende jeg får problemer med å blogge fremover... fikk nemlig vite at jeg har et tonn med prøver fremover. Trist, men sant! (sanfunnsfag, naturfag, norsk, RLE, spansk, gym + en novelle) herlighet! men jeg har bestemt meg for å prioritere skolen veldig fremover. Jeg har tross alt eksamen til sommeren, noe som er lurt å være forberedt på - sant?
Jeg skal prøve å presse inn litt blogging innimellom, om det så bare blir et innlegg om hva jeg pugger til og hvor mye jeg hater det også videre, men kan ikke love noe :P hehehe! neida.... stay positive!!!


Photoboooooth<3

Hva har dere gjort ikveld? flere som har feriet bursdag?
-Ida Emilie 
hei folkens... tar en to i en idag også. Glemte helt at jeg skulle blogge igår, så da kommer alt nå. Er så utrolig sliten, så jeg orker ikke å bruke lang tid:

DAG 8: noen ting som skremmer deg
- Edderkopper. Uansett type eller størrelse. De er like skremmende hver gang.
- Skrekkfilmer. Noen skrekkfilmer er så ille at jeg ikke får sove på flere dager.
- Katter. Spesielt svarte katter skremmer meg. haha, litt merkelig men sant.
- Mørket. Det kan være utrolig skummelt noen ganger, spesielt hvis man er alene.
- Jeg er redd for at folk skal dømme meg, uten at de kjenner meg. Det er det verste jeg vet.

DAG 9: et bilde av favorittkjendisen din:

Justin Bieber 

 -Ida Emilie
Endelig. Nå er det tid for den lenge etterlengtede helgen! Imens gutta stikker på kino og ser Paranormal Activity, sitter jeg med Josefinemin på Wayne's Coffee! Også er det så fantastisk deilig å tenke at jeg kan sove til halv 9 imorgen ;) Hehe. Jeg og Josefine skal ut å handle noe fint til bursdagen til Bendik - klær, gave og bare koble av litt og spend some qualitytime. Har ikke sett henne hele uken så det er deilig å ha henne her igjen ;)

Ikveld stikker jeg til byen som alltid og imorgen, etter handleturen med josse, skal jeg i bursdagen til fetteren min og kusina mi, og så i bursdagen til Bendik ;) koooos! Ellers er det passing av kusine og fetter som står for tur på søndag - overfylt helg ;) jippi! Ikke hver helg jeg har såå mye på lista. Jeej!
hei folkens. som dere som leste bloggen min igår vet, så var jeg syk, og orket ikke å blogge i det hele tatt. lå med feber, og vondt i halsen.. (innlegget igår var for å si ifra) så.. da må jeg ta igjen på utfordringen min, og bestemte meg for å ta de begge i samme innlegg ;) like greit.

Igår: Et bilde av deg uten sminke..
Det rare lyset er pga. Instagram ;)

Idag: Hva har du over sengen?
Over min seng, henger det forskjellige bilder, minner som jeg har sammen med venninner, kompiser og familie. Det er ikke så mange bilder akkurat nå, men det er fordi jeg startet for ca. en uke siden! Skal få tavle til å henge at på, men foreløpig intil jeg har pusset opp, får jeg bare bruke lærer-tyggis ;)

Ellers har jeg hatt en nokså chill dag. Sovna bokstavlig talt nesten i mattetimen idag, men ellers har jeg holdt meg nokså våken - det har i allefall Stian sørget for -_- Må bli forsiktig med hvem jeg sier at jeg er syyykt kilen til :p Jeg fikk også sett på ballkjoler idag, fordi jeg sluttet 2 timer før- chiiiiiiiill. Det var desverre ikke lov å ta bilde av den i butikken, så jeg har desverre ingen, intil ballet som er i februar ;) heh! hvordan har dagen deres vært? skal du ha ball? har du i såfal funnet kjole enda?

Ida Emilie
hei folkens. Akkurat nå sitter jeg på senga med pysjen på og hostesaft, doc og paracet i fanget. Formen er med andre ord ikke veldig på topp idag. Likevel har jeg endel ting jeg må ordne; dusje, rydde og vaske rommet, gå tur med hunden og etterhvert spise... Ikke mye tid til å være syk her i huset nei :-/ hvordan er dagen deres?


- Ida Emilie
hei folkens. var det visst mandag igjen, og slutt på den hektiske helgen min. Har ikke hatt nok tid til å blogge idag, det har vært så mye som har skjedd hele dagen - sorry! men for å opprettholde utfordringen min, skriver jeg bare et veldig kort innlegg i kveld, før jeg stuper i seng. Greit nok, klokka er snart elleve og jeg skal opp tidlig :p hehe, en sang jeg hører mye på fortiden... hmm, det må være Mistletoe av Justin Bieber eller For Us av Pinsekirken Ungdom Bergen. Jeg vet at mistletoe kom ut idag og at det er en julesang, men jeg er totalt hekta! hehe! (link på sangene) ;)

(Jeg vet at jeg bruker mye gamle bilder fortiden, skal bli flinkere til å ta nye hver dag.. må bare rote frem kameraet først - heh!)
Ellers ha en fin kveld alle sammen. Forhåpentligvis blir det litt mer bloggings imorgen. hehe, god natt!

- Ida Emilie
ÅHERRE! NÅ HAR JEG SÅ SYYYYKT LYKKERUS! Jeg er ferdig med den drittoppgaven - NO MORE! :D:D:D:D
haha! forresten, mamma som har vært borte siden torsdag kom hjem idag, deilig å se igjen henne :-) ellers prøver jeg å ta en tidlig kveld idag, ellers er jeg heeelt ferdig imorgen tidlig. Skal forresten dra med noen andre i ballkomitéen til kongressenteret imorgen for å se på lokale og avtale til ballet som skal være i januar! Gleder meg ;) 

3. del av utfordringen kommer her, Et outfit-bilde:

Det er en gammel outfit fordi jeg går i så slapt tøy idag..

- Ida Emilie
 
Hei folkens. Jeg blir sittende inne idag også med den drittoppgaven. Jeg som egentlig hadde avtalt å være med en venninne idag, men jeg må visst avlyse for å få gjort ferdig oppgaven. For noe dritt! Jeg hater å måtte sitte i helgen med skoleoppgaver - burde virkelig ikke vært lov.

-Ida Emilie
herregud! nå har jeg sittet i 4 timer på google og søkt "Tyskland 1945-1955" for å forhåpentlig bli ferdig med det forbaskede prosjektet, men det kommer ikke opp en dritt. hva skjer med ikke noe treff? det burde stå MASSE på nettet om det. Herregud, jeg blir så frustrert, og dette skal leveres på mandag. Jeg er sååååå død nå. Utslitt etter å ha sittet med dette hele dagen. FML!


Fint å bruke lørdagen på, hva?

- Ida Emilie
Hei folkens. Endelig lørdag, og den dagen jeg håpet skulle bli noe mer enn en jobbedag, men så feil kan man altså ta. Jeg våknet sent idag (11:00) av at Never Say Never sto på på tv'n, og du kan tro jeg fikk sjokk når jeg fant ut hvem det var som så på - lillesøster Vilde! herregud, det er noe jeg trodde jeg aldri kom til å få se. Hun er den største anti-beliberen jeg kjenner :p haha! Ellers har jeg tatt meg en laaaang dusj. Kjempedeilig å vite at man har hele dagen på å gjøre sånne ting. Men nå skal jeg svare på 3 del av utfordringen min, før jeg setter meg ned å jobber med et prosjekt vi har som skal være ferdig til Mandag - FML, jeg må jobbe i helgen -_-

Hva tenker du på akkurat nå?

Faktisk, jeg tenker på om jeg skal svare på en mld, eller om jeg bare skal droppe det fullstendig -_- Weird, I know. Men denne meldingen er skikkelig irriterende å ha i innboksen uten at jeg får svart på den, fordi jeg ikkr vet hva jeg skal si... Hjeeeelp meg noen!?!?!?!

Vi snakkes sikkert i løped av dagen :p skal prøve å holde dere oppdatert. hehe. Ha en fin dag! 
- Ida Emilie
Eeeeeeeeendelig fredag! jeg har ventet hele uka på å kunne sove lenge. åh, gud så deilig! Jeg har nettop kommet hjem fra skolen. Skal snart til byen for å møte Hannah +++. Men først måtte jeg jo blogge! Og jeg er i gang med dag 2 av utfordringen min.. hva jeg alltid har med meg er...

min kjære iPhone vel.. Jeg går ingen steder uten den. Ikke engang på do! hahah, lol.

- Ida Emilie
I dagens samfunn, som man så fint kaller det, stilles det mange krav til oss unsdommer. Du skal blandt annet være selvsikker, ha et visst utseende, være motebevisst, målrettet og du må til en hver tid oppfylle andres forventninger til deg. Vi er alle forskjellige, men ingen er perfekte. Dermed føler vi ofte at vi mislyktes på ett eller flere steder i livet, og dette kan ofte føre til dårlig selvtillit.

Sevltillit er tilliten og synet til din egen personlighet, egne egenskaper og evner. God selvtillit er å ha tro på seg selv, og å ha et positivt bilde av seg selv som person. Ikke nødventigvis bli snobbete og altfor stolt, men likevel like den du er. Det er også følelsen av å være elsket og akseptert - ubetinget, og følelsen av å være betydningsfull og å duge til noe. Dårlig selvtillit kan derimot dukke opp dersom en eller fler av dusse eksemplene mangler.

Flere undersøkelser i Norge viser at ca 20% av befolkningen føler seg ensomme. De fleste er mennesker mellom femten og tjue år. Ensomhet og dårlig selvtillit er to veldig viktige temaer som ofte blir tatt opp. Dårlig selvtillit kan føre til ensomhet, og ensomhet kan føre til dårlig selvtillit. Dersom et menneske har dårlig selvtillit, går dette oftest ut over innsatsen på skolen - evt. jobb, familieliv, vennekrets og ellers de andre menneskene du omgås med i hverdagen din. Hvis du går på skolen og tror at du ikke duger til noe og at folk egentlig ikke bryr seg om det du gjør eller om deg som person, vil resultatene selvfølgelig bli verre enn hvis du føler deg sett og satt pris på.

Dårlig selvtillit kan være alvorligere enn folk tror. De som har så dårlig selvtillit at det går utover hverdagen, er desverre veldig flinke til å skjule det, noe som egentlig er ganske naturlig - vi vil jo ha en perfekt utside? Dette gjør det vanskeligere for venner og familie å oppdage det. Etterhvert blir dette en ond sirkel, som er vanskelig å komme ut av, og som blir verre og verre så lenge man ikke snakker om det eller forteller om følelsene sine til noen. Klarer man å prate om det, og kan dele følelsene sine med en god venn eller venninne som man stoler hundre prosent på, vil dette være med på å hjelpe mot den dårlige selvtilliten.


Spesielt i norske ungdomsmiljø, er ofte språket vår "negativt ladet", noe som betyr at vi sier negative ting til hverandre uten at vi tenker over at det faktisk kan såre personen vi sier det til. Man kaller for eksempel en person for en dust, tulling eller tosk uten å mene noe med det. Men hvis personen vi sier det til er usikker på seg selv fra før av eller har dårlig selvtillit, er dette med på å bryte ned selvtilliten. Etter en stund vil språkbruken være negativ for miljøet ditt. Dette betyr også at du kan være med på å skape en tryggere og bedre selvtillit hos dine venner og de menneskene du omgås. Hva med en positiv kommentar, en oppmuntring eller en god klem neste gang du treffer en du kjenner - det kan bety veldig mye!

Mennesker dømmer hverandre etter utseende, meninger, oppførsel og karakter. Det stilles ofte forventninger og krav, som vi prøver å oppfylle for at folk skal akseptere oss. Derfor er det egentlig andre som bestemmer hvordan vi skal være - og det er ikke rett. Samfunnet vi lever i har brukt klesbransjen, filmindustrien og annen reklame, som for eksempel kosmetikk, skjønnhetsproduker og hårprodukter, til å lage et uoppnåelig bilde av hvordan vi skal være og som alle strekker seg etter. Man finner eksempler i massevis hvis vi leser moteblader og sladder på nettet og tv. Ingen klarer å bli som det bildet, og etter gjentatte mislykkede forsøk på å bli sånn, kan dette også være med på å bryte ned selvtilliten vår.

Jeg får ofte dårlig samvittighet av å se på Miley Cyrus.. Den dama er pokker meg vakker!

Ungdom på min alder og eventuelt litt yngre eller eldre, er lett å påvirke og har ofte problemer med å "finne seg selv". Vi er ofte usikre på hvor vi hører til, religion, og vår egen verdi. Derfor er det viktig å bygge opp en god selvtillit i løpet av ungdomsårene våre. Selvtillit har veldig mye å si i en persons liv. God selvtillit kjennetegnes blandt annet av at du tåler å ta imot kritikk mot noe du har gjort, som kritikk mot en ting du har gjort, og ikke kritikk mot din egen personlighet. Du aksepterer dine sider, positive og negative mer eller mindre fullt ut. Dessuten har du også evnen til å glede deg av å bruke de evnene du har fått, fremfor å misunne andre og alle dems verdier og egenskaper. Vi er forskjellige og har fått forskjellige evner!


God selvtillit er viktig for å ha en "sunn livsstil". Hvis du har dårlig selvtillit - gå til en du stoler på, og spør om hjelp! Det vil uansett være det beste i lengden. Har du god selvtillit, vil du også ha mer til å glede andre med. Desverre har altfor mange dårlig selvtillit i dagens samfunn, men det kan du faktisk gjøre noe med...

Alle bildene er lånt fra google bortsett fra det nederste som jeg har tatt selv...
Ha en fin kveld folkens. 

- Ida Nyjordet
Ja, da setter jeg i gang med første del av min 10 dagers challenge. Fikk ikke startet igår, fordi jeg var så opptatt med å gjøre en innlevering til imorgen. Har forresten en innlevering og en engelskstil imorgen, så jeg må øve på det etter innlegget!


Lillesøsteren min til venstre og meg til høyre. Husker faktisk denne dagen utrolig godt. Mamma hadde laget sjokolademuffins og jeg og vilde skulle slikke bollen - weee 

- Ida Emilie
Åh, kjære tid! Lenge siden nå, og en unnskyldning er neppe nødvendig. Har et lite dilemma med meg selv og det med å følge opp bloggen. Heh!

Idag har jeg gjort alt og ingenting. 1. time var en utsatt spanskprøve jeg selvfølgelig ikke har lest til, så er jeg heldig har jeg litt flaks denne gangen :p 3 av skoletimene mine bestod av kor, så dagen har vært nokså chill. Ellers har jeg endel å gjøre senere.. Typisk meg å utsette ting til siste slutt! men det blir jo gjort...?! Håper på å få lagt meg tidlig idag. Er dødssliten og utmattet av en grunn. Litt lite søvn maybe? :-/ men jeg har lyst til å starte på nytt med en 10 dager-challenge, så første del kommer nok i kveld eller så starter jeg imorgen..

Dag 1: Et bildet av deg da du var liten

Dag 2: Hva har du alltid med deg?

Dag 3: Hva tenker du på akkurat nå?

Dag 4: Outfit bilde

Dag 5: En sang du hører mye på for tiden.

Dag 6: Et bilde av deg uten sminke

Dag 7: Hva har du over sengen?

Dag 8: Åtte ting som skremmer deg.

Dag 9: Bilde av favorittkjendisen din

Dag 10: Ti ting om deg selv

Håper på å fullføre denne gangen :-)
- Ida Emilie
hei folkens.. jeg har fullstendig glemt hele bloggen jeg gitt. Jøye meg, så det ble visst litt bloggfri idag. Beklager altså, men har vært opptatt så innkjøpene fra igår kommer i morgen forhåpentligvis. Skal nemlig på tusenfryd med hannah, sigrid, josefine, maria og sigurd (muligens karl og stian også), så da får dere bilder... hopper i køya nå. God natt!

Forresten... takk for utrolig bra respons på forrige innlegg. Blir glad for kommentarer ;)


//Foto: Hannah Lovisa Løken

- Ida Emilie
hallaaaaaa.. det er en veldig fornøyd og sliten jente som nettop har kommet hjem fra byen nå. Har vært på kolleksjonsslippet til Whitney Port i Karl Johan i kveld sammen med Hannah og Sigrid. OMG! Kan fortsatt ikke tro det. Jeg har sett The Hills-stjernen i dag, og fyfaen, hun er jævlig pen. Hun som jobber sammen med Lauren Conrad, en av mine store forbilder.. Fytti! Kolleksjonen er kanskje ikke det beste jeg har sett av henne, men noe av det var faktisk ganske stilig altså, også har jeg fått kjøpt meg noe stæsj som kommer i et innlegg imorgen. Men jeg var nok ikke den eneste som var starstruck i butikken. Sigrid gikk å gjentok: "You're amazing and I love you!" kanskje hundre ganger etter at hun hadde sagt det til henne, og jeg tror jeg kommer til å høre det minst 4 uker fremover :p hahaha, morro da! 
Likte den røde veldig godt...
Er det rart vi stod lenge i kø eller... herreguuuud, så mye mennesker!

De fine jentene mine

Sigrid sine til halv pris.. De er sykt kule! Whitney hadde på seg de idag :D
Åh fyfaen, hun er så peeeen... Kan tro jeg følte meg stygg og grå ved siden av henne..

Var dere i Karl Johan på kolleksjonsslipp idag?

-Ida Emilie 
ja, da har jeg kommet meg opp av sengen, spist frokost, og sitter å laster over noen sanger til telefonen.. Trenger noe nytt nå, så har dere noen forslag? Nå skal jeg våkne ordentlig før jeg steller meg og møter Hannah og Sigrid i byen for så å dra til BikBok for å se Whitney Port kolleksjonen. Forhåpentligvis får jeg tatt med meg kameraet så vi får tatt noen bilder, ellers blir det mobilkamera :)hva skal dere idag? skal dere se Whtiney Port kolleksjonen?

- Ida Emilie 
Jeg orker ikke hoste opp med en unnskyldning for å ikke ha blogget på en stund.. jeg er rett og slett litt sløv. Pluss at jeg har hatt dårlig med internett på hytta. Men jeg skal spare dere for hver minste detalj om turen, for da blir det et helt innlegg med bare tekst, og det er ikke spesielt spennende.. så mandag morgen var det avreise fra bussterminalen.
etter å ha fått bagasjen på plass og tatt et par bilder med Maria, var det 8/9 timers busstur som ventet. Etter noen stopp og endel "Ole Ivars"-musikk, var det tid for å gå ombord i båten som fraktet oss over til Tyskland. btw. det var pretty nice lugar vi lå på den kvelden, og jeg sov godt etter bussturen. Den morgenen vi havnet i Berlin, var det ikke frokost på båten, så vi måtte spise på et hotell. Etter det var det litt sightseeing i Berlin før vi dro til Sachsenhausen. 

Inngangen var faktisk orginal.
Denne ble brukt til tortur..

Jaaaaaa, Stian...


Vi hadde minnesseremoni hvor guttene la ned blomster..


Fiiiiiineeeee...

Så var det fri resten av dagen, før vi dro til hotellet vi skulle sove på. Veldig fint faktisk, og jeg var veldig fornøyd med rommet vårt som var 2 rom. ahhh... savner det. Dagen etter dro vi til stazifengselet før vi hadde enda mer sightseeing i Berlin.Martin var ikke så begeistra for den første Starbucks-kaffen sin :p

Ellers har vi også hatt shopping-dag, vært i Rävensbrück, vært der hvor berlinmuren stod, hørt et tonn med tysk krigshistorie, sovet, mer omvisning, vært på starbucks, pratet, og ikke minst kjørt buss i massevis. hehe...


Åhhh... fine Vilde!

Nippe ;)

Finfine jenter<3Fin gjeng detta ;)

Minnesmerket for Holocaust.

Jentene mine

"Checkpoint Charlie".. sorry for ikke rotert bilde...

Ulli 

Vakkert, hva?

Duncan Dounuts ♥

(ikke rotert bilde igjen)

Denne bamsen har en veldig trist historie.. "Under krigen, da Rävensbrück var i bruk i Tyskland, kommer det en fangetransport til leiren. Ca 100 kvinner med barn. Gravide. Gamle. Syke. Samtidig kommer det en ung dame med en gutt på 3 år. Gutten har med seg en bamse. Antakelig vis hans kjæreste eiendel. Plutselig mister han bamsen på bakken, og snur seg for å hente den. Dette ser en av SS-soldatene, og tar bena fatt. I det gutten plukker opp bamsen, river SS-soldaten bamsen fra gutten, og tar frem geværet sitt. Han snur våpenet og slenger kolben (den plata på geværet som er under armen) i hodet på gutten. Gutten dør momentant pga. hjernen sprakk opp."
Når jeg hører denne historien begynner virkeligheten å virke umenneskelig. Hvordan kunne mennesker som denne SS-soldaten finne på å gjøre noe sånt mot en uskyldig liten gutt på 3 år. huff.... 
Dette er mye av grunnen til at Rävensbrück er en av de værste leirene i mitt syn. Unasett om det ikke var en ren utryddelsesleir, men fordi det var her de drepte uskyldige barn. De viste INGEN nåde... Håper dere likte bildene. Imorgen skal jeg til Karl Johan sammen med Hannah for å se kolleksjonen til Whitney Port :) Gleder meeeeg! skal du være der?

-Ida emilie


 

Hei! Jeg heter Ida Nyjordet, og er en jente på 15 år fra Oslo. Jeg blogger mest om hverdagen min, men andre ting kan også dukke opp som meninger og tanker osv. Før denne bloggen har jeg hatt flere, så jeg har litt erfaring med blogging. På fritiden er jeg med venner, driver med hester, synger, skal muligens begynne med kurs som ridelærer og leker meg med kameraet mitt, Nikon D3100!

Legg meg til som venn


A r k i v


Oktober 2011
September 2011
August 2011
Juli 2011
Juni 2011
Mai 2011
April 2011


K a t e g o r i e r


Bildeinnlegg
Blog challenge
Blogg
Helg
Hverdag
Justin Bieber
Kropp & Helse
Mote
Musikk
Outfit
spørsmål & svar
Tips
Video
We're celebrating!!!!

L i n k e r


blogg.no
Fashion inspirator
Få din egen blogg!

D e s i g n


Designet er laget av Katrine.

hits